Denimized by Ra

Pınar Birim wearing Ra Denim

İstanbullu grafik tasarımcı ve sanatçı Pınar Birim, yaptığı işlerle uzun süredir radarımızda olan bir isim. Bu yüzden Pınar, şehir hayatından tanıdığımız, farklı disiplinlerde ortaya koydukları eserleri, tarzları ve tavırlarıyla Ra Denim dünyasına yakın bulduğumuz isimleri kapsayan bir seri yapmayı planladığımızda, ilk aklımıza gelen kişilerden biri oldu. “Denimized by Ra” kapsamında Pınar Birim’i kendi doğal habitatı olan Karaköy’deki stüdyosunda ziyaret ettik.

Bize biraz kendinden ve hayatından bahseder misin?

Hayatımın son birkaç yılında aslında yaşadığım her olay ve her anı kendimin yarattığını daha iyi anlamaya başladım. Dönüp geriye bakınca da ne kadar iyi şekillendirdiğimi daha net anladım, bugünümü yaşayabilmem için gerekli tüm birleşenleri tek tek toparlamışım deneyimlerimde. Hislerime önem vermenin önceliğini kavradığım an her şey harika olmaya başladı. Grafik tasarım mezunuyum. Mimar Sinan Üniversitesi’ni gördüğüm an orada okuyacağımı biliyordum. Grafik tasarımı bir gün bırakıp sadece resim yapmaya karar vermem yine hislerime odaklanmam sayesinde oldu. İnanarak gerçekleştirebildim. Şu an Karaköy'deki atölyemde sadece içimden geleni yapıyorum. İstemediğim hiçbir şeyi yapmıyorum bu bence olabilecek en büyük zenginlik ve özgürlük. Kendimi çok şanslı hissediyorum. 

Pınar Birim wearing Ra Denim

Stilini nasıl tanımlarsın?

“Casual” diyebilirim. Rahat giyinmek benim için önemli günlük hayatımda bol yürümek ve bol hareket olduğu için hep bir spor ayakkabıya uyumlu giyiniyorum. Geceleri ise o geceki modum ve gideceğim yerle alakalı değişiyor.  

Gardrobundan tek bir parça seçmen gerekse bu ne olurdu?

Vans’lerim sanırım. 

Ra Denim S/S 2022 koleksiyonumuzdan hangi parçayı seçtin ve neden bu parça?

Mira Jean’in esnekliği, yumuşaklığı, sanki üzerimde yokmuş gibi hissettirmesi ve rahatlığı benim tercih sebebim oldu.

Seçtiğin bu parçayı neyle kombinledin?

Yine çok rahat bir başka Ra Denim top’u - Verona Crop Top’la…

Pınar Birim wearing Ra Denim

Bu kombini giyeceğin ideal ortam neresi olurdu?

Hem gündüz spor ayakkabıyla hem de akşam üzerine bir ceketle şıklaştırabileceğim bir kombin oldu. Atölyeden çıkıp akşam bir yemeğe gitmem gerekirse topukluyla bi anda modunu değiştirebileceğim çok fonksiyonlu bir kombin diyebiliriz.

Bu ortamda yanında kimler olsun isterdin?

Çekimden sonraki gün seyahate giderken de aynı kombini giydim. Kızlarım da spor giyinmeyi seviyorlar ve onlarla yakın tarzlarda takılmak, gezmek benim için çok eğlenceli. 

Pınar Birim wearing Ra Denim

Yakın gelecekle ilgili plan ve projelerin neler?

Plan yapabilen bir insan değilim. Arkama yaslanıp hayatımı film gibi izlemek hoşuma gidiyor. Ne yaşıyorsam kendiliğinden oluşuyor. Sürprizlerle dolu olmasını tercih ediyorum. Ben planlamadan benim için planlanan hayallerimin ötesindekilerin gerçekleşmelerini sabırsızlıkla bekliyorum ben de.

Pınar Birim Denimized by Ra